Rask vektnedgang – hva skjer etterpå?

Med fedme som et stadig økende problem har det kommet en rekke nye dietter og treningsmetoder på markedet. Mange klarer å gå ned i vekt relativt raskt når de finner den metoden som passer best for dem, men ikke alle vet hva som venter når de først har blitt kvitt overskuddsfettet.

Helsefordeler

For de aller fleste er det helse som er pådriveren for hvorfor de ønsker å gå ned i vekt i første omgang, men det finnes faktisk mange flere fordeler med vektnedgang enn mange er klar over. Generelt finnes det mange rare myter om fedme og vekttap og det kan være vanskelig å holde oversikten. De viktigste helsefordelene kommer i forhold til senket risiko for hjerte- og karsykdommer, men du vil også senke risikoen for leddgikt samtidig som vekttap ofte fører til bedre søvn og høyere energinivåer i dagliglivet.

Den mørke siden

I den store sammenhengen er det mange flere fordeler ved å gå ned i vekt enn bakdeler, men det finnes allikevel ting du bør tenke på når du endelig har klart å kvitte deg med vekten. For det første kan det være vanskelig å holde vekten nede. For å klare dette er det viktig at du går ned i vekt som en del av en livsstilsendring, og ikke på strengedietter eller altfor harde treningsregimer. Disse blir for vanskelige å vedlikeholde over tid, og mange vil derfor gå opp i vekt igjen over relativt kort tid. En annen ting du bør huske på når du går ned relativt mye i vekt, er at du ofte vil sitte igjen med en del løs hud. Dette kan føles som et hinder, men det finnes heldigvis kirurgiske muligheter for å fjerne huden når vekttapet er klart. For mange er dette det siste steget på reisen og de kan endelig føle seg vel i sin egen kropp.

admin