Løping på fotballbanen

Løping i forbindelse med fotball har en del utfordringer knyttet til seg som det er lett å glemme å tenke over. Å løpe på gress er nemlig en ganske annen sak enn det å løpe i skogen eller på asfalten, og spillerne er ekstremt prisgitt værsituasjonen. Tungt og vått gress fører til at spillerne blir langt mer slitne enn normal, og på slikt føre vil forskjellen mellom spillere med god og dårlig utholdenhet plutselig bli langt større. Gresset er rett og slett av største viktighet for fotballspillerne.

Gressforholdene

At gressforholdene er gode er veldig viktig for klubbene, og det å tilpasse sin hjemmebane til spillernes evner har blitt en del av forberedelsene. Særlig har klubben Arsenal blitt kjent for å ta gressbanen på sin hjemmebane Emirates alvorlig.

Skoene

Derfor har også evolusjonen innen fotballsko ført til at modellene stadig bedre takler gress, og ulike forhold. Knottene har blitt forandret. Både formen og underlaget på knottene er nå spesialtilpasset gresset som ligger på fotballbaner, og de er ulike for ulike forhold. Dessuten er skoene formet for å kunne gi spillerne mest mulig kraft i skuddene og presisjon i pasningene. Spillere som Christiano Ronaldo velger dermed skosponsorer ikke bare etter økonomiske motiver, men også etter hvilke produsenter som kan gi han best kvalitet.

Veien fremover

Men fabrikantene er jevnt over enige i at de er langt unna å ha perfeksjonert fotballskoene, og derfor foregår det videre forskning også på dette feltet. De er også nødt til å forholde seg til nye faktorer som kommer. Stadig flere klubber legger om til kunstgress, og dette er veldig viktig når en spiller skal vurdere hvilke sko han skal spille med.

admin