Hvordan få et bedre selvbilde

Et dårlig selvbilde er en ting som mange sliter med. Det er lett å bli opphengt i tanken om hvordan folk oppfatter deg, og har en dårlig selvbilde vil en ofte slite med dårlig selvtillit. Heldigvis finnes det mange gode øvelser og tips som hjelper deg med å føle deg komfortabel i egen kropp og snu tankegangen til det positive.

Det kan hjelpe å tenke på selvtillit som en «muskel» som må trenes jevnlig for å fungere sterkt og optimalt. Mange kan tenke at selvtillit er veldig svart-hvitt, enten har du det eller så har du det ikke. Heldigvis er selvtilliten veldig mottakelig for trening, noe som er viktig å ha i bakhodet. Trener du denne bevisst, vil du bygge opp selvbildet ditt.

En annen ting som er viktig for å trene opp selvtilliten, er blant annet å lære seg å lytte til den positive stemmen i hodet ditt, den som sier at «dette kan du». I noen tilfeller hender det at det er noe ved kroppen en ikke er fornøyd med, og at en vurderer å endre på utseendet. Begge metodene kan være til stor hjelp.

En god balanse mellom fysisk aktivitet og nok hvile kan gjøre underverker for psyken din. Hvis du er en person som opplever mye stress i livet ditt, kan dette bidra til å trykke deg ned. Er du snill mot kroppen din, legger du en god grunnmur på veien din mot et godt selvbilde. Det er nemlig veldig viktig å føle at kroppen er i balanse.

Det er ingen hemmelighet at fysisk aktivitet har en rekke fordeler, både for kroppen og psyken. Om du kommer deg ut jevnlig og velger en aktivitet som passer eget aktivitetsnivå, vil de fleste merke en positiv endring i holdningen sin. Å hvile er også svært viktig. Sørg for å få nok søvn, det forebygger nemlig stress og uro som kan påvirke selvtilliten din.

admin