Derfor bør du restituere etter trening

Restitusjon etter trening er like viktig som selve treningen. Å hvile mellom treningsøkter gjør at musklene som blir brutt ned under trening kan få tid til å bygge seg opp igjen. Restitusjon innebærer en gjenopprettelse av fysiske ubalanser i kroppen som oppstår etter trening.

Det er på grunn av disse ubalansene at kroppen må regenerere energien sin for å kunne utvikle de fysiske egenskapene over tid. Det er bare da vi kan oppleve ordentlig fremgang i treningen vår. Restitusjonstiden er direkte proporsjonal med lengden og intensiteten på treningsøkten. Jo lenger og mer intens treningen er, desto lenger må du faktisk hvile.

Hvordan gå fremover

Akkurat hvor mye restitusjonstid du trenger avhenger av diverse faktorer, som alder, ernæring, og hvorvidt du er godt eller dårlig trent. En godt trent utøver vil som regel restituere mye fortere enn en nybegynner. En tommelfingerregel er at du etter en tung styrketrening bør restituere 36–48 timer, avhengig av treningsstatus og kondisjon. Det er mye du kan ta deg til i disse timene, og hvorfor ikke sette seg ned med en film eller begynne på en ny serie? Ellers kan online casino la deg vinne noen penger mellom treningsøktene. Du vil finne mye her på VideoSlots, hvor det venter blant annet jackpotspill med mye penger i potten.

Ernæring er viktig under restitusjon

Et viktig aspekt ved restitusjon er å gjenopprette væskebalansen. Under en treningsøkt mister du en del kroppsvæsker via svetten. Det er derfor avgjørende at du drikker rikelig før, under og etter trening. Den beste drikken for kroppen er vann. Er øktene dine lenger enn én time, kan du gjerne erstatte vannet med en sportsdrikk, som vil gi deg ekstra energi. Mat er også svært viktig, og det anbefales å spise karbohydrater, det viktigste næringsstoffet du kan gi kroppen din under restitusjonen. Dette er fordi kroppen tappes for glykogen, et karbohydrat som tjener som energikilde. Karbohydrater finner du i grove kornprodukter, grønnsaker, og hele frukter og bær.

admin